Retour à la page d'accueil
L’actualité vélo NIEUWS
U bent hier : Fietsarrangementen

FIETSTOCHT DOOR BOURGONDIË, DE VOLLEDIGE ROUTE

Vanaf 1045€ € per persoon

Bourgondië biedt u een netwerk van fietsroutes en voies vertes (ofwel groene fietsroutes) dat uniek is in Frankrijk: vijf hoofdroutes (de voie verte in Zuid-Bourgondië, het Centrumkanaal, het Canal du Nivernais, het Bourgondisch Kanaal en de Wijngaardenroute) om een ?fietstour in de Bourgogne' te maken in uw eigen tempo. Tijdens deze rondrit maakt u kennis met alles wat Bourgondië te bieden heeft


Geldigheidsduur :

Van 01/03/2018 tot 15/10/2018

Contact :

Bourgogne Rando
21 rue Mercière
71250 CLUNY
Email : info@bourgognerando.com
Site web : http://www.bourgognerando.com/
Tel : 03 85 20 54 88

Bieden Beschrijving :

Dag 1: Dijon. Bezoek aan Dijon, de hoofdstad van de groothertogen van Bourgondië, op eigen gelegenheid. Aan de hand van het Parcours de la Chouette kunt u ervaren hoe prachtig het oude centrum, pronkstuk van de stad, is: het Palais des Ducs (Hertogenpaleis), de kathedraal Saint Bénigme en de Notre Dame-kathedraal, een gotische meesterwerken die van Dijon ?de stad met de honderd klokkentorens' maken.
Dag 2: Dijon ? Pouilly-en-Auxois. Deze route geeft u de gelegenheid om langs het Kirmeer te fietsen, nalatenschap van een beroemde kanunnik, en vervolgens neemt u een pad door een nauwe bergpas omringd door bos. La Bussière en zijn cisterciënzerabdij en het kasteel van Barbirey dompelen u onder in de geschiedenis. Van daar belandt u in de intieme wereld van de rivier de Vandenesse. De aankomstplaats is Pouilly-en-Auxois, bij het hoogste punt van het Bourgondisch Kanaal, op 378 m hoogte.
Dag 3: Pouilly-en-Auxois ? Montbard. Een prettige dag waarop u door de vallei van de sluizen fietst. U passeert de voet van de Mont Auxois, waar het standbeeld van Vercingetorix staat. Hij werd op deze plaats overwonnen door Julius Caesar in 52 v. Chr. U zult genieten van het landschap, de hoogvlaktes met enorme kloven tot Montbard.
Dag 4: Tonnerre. Leuke tocht met veel interessants te bekijken op het gebied van architectuur: de twee schitterende renaissancekastelen van Ancy-le-Franc en Tanlay. U doorkruist de wijngaarden tot aan Tonnerre, een stad waar qua architectuur ook heel wat te genieten is.
Dag 5: Tonnerre ? Auxerre. Een tochtje te midden van de wijngaarden van Tonnerre tot aan Auxerre via Chablis, een kleine typisch Bourgondisch stadje, met pittoreske straatjes en huizen uit de 15e en 16e eeuw.
Dag 6: Auxerre ? Clamecy. U rijdt langs de Yonne, waarlangs kalkrotsen de weg markeren tot aan Clamecy, een middeleeuwse stad.
Dag 7: Clamecy ? Châtillon en Bazois. Een dag met hier en daar een rustpunt, zoals bij het kasteel uit de 17e eeuw in Chitry les Mines en het bos van Collancelle, allebei de moeite waard. Uw aankomst is bij de haven van Chatillon.
Dag 8: Chatillon en bazois ? Decize. Deze etappe leidt u zowel door een woest landschap als langs de rivier de Aron, kastelen en Romaanse kerkjes. Via Cercy la Tour komt u bij Decize, een klein schippersdorp.
Dag 9: Decize ? Bourbon Lancy. U passeert de heuvels van de Charolle, komt voorbij Cronat en uw eindpunt is Bourbon Lancy, een stad van water en geschiedenis.
Dag 10: Bourbon Lancy ? Paray le Monial. Een tocht langs bewegwijzerde routes door de heuvels van Bourgondië tot aan het station van Digoin, waar u de voie verte volgt tot aan Paray le Monial.
Dag 11: Paray le Monial ? Montchanin. Vanaf Paray le Monial ontdekt u het industriële erfgoed van de streek en passeert u de havensteden Génelard en Montceau les Mines. De aankomst is in Montchanin.
Dag 12: Montchanin ? Santenay. Een rit over de weg tot aan de havenstad St. Léger sur Dheune, aankomst in het wijndorp Santenay.
Dag 13: Santenay ? Dijon. Een rit door met wijnranken bedekte heuvels en vlaktes. Puligny-Montrachet, Aloxe Corton, Nuits St. Georges, Vosne-Romanée en Gevrey Chambertin, deze namen zullen geen geheimen meer voor u hebben!
Dag 14: Einde van onze dienstverlening

Prijs :

Extra nacht in Dijon met halfpension: + € 95- Singletoeslag: 300 euro

Inbegrepen in de prijs :

13 nachten met halfpension in een tweepersoonskamer met douche of bad en wc in een pension en tweesterrenhotel. Toeristische informatie, een kaart en de beschrijving van de route. ? Permanente assistentie voor het geval er problemen zijn. ? Fietsverhuur: + 190 euro

Niet inbegrepen :

Fietsverhuur ? de drankjes bij de maaltijden ? persoonlijke uitgaven - verzekeringen

Praktische informatie :

Betaling :
American Express, Creditcard, Betaalkaarten, Bank- en postcheques, Vakantiecheques, Cash, Eurocard - Mastercard, Overschrijvingen, Visa
Talen :
Frans|Engels

Restez informés !

Ne perdez pas les pédales ! Recevez régulièrement les infos sur le vélo en Bourgogne