Retour à la page d'accueil
L’actualité vélo NIEUWS
U bent hier : Fietsarrangementen

La Grande Traversée du Morvan op een Mountainbike

Vanaf 695 € per persoon

De Grande Traversée du Morvan is een route voor de echte fietsfanaten. Over een afstand van meer dan 250km fiets je van Avallon in de Yonne naar Autun in Saône-et-Loire. Onderweg fiets je door Saulieu (Côte d'Or) en ontdek je de mooiste natuurgebieden en toeristische plekken van de regio: de meren van Crescent, Saint Agnan en des Settons en de bergen Haut Folin en Mont Beuvray.


Geldigheidsduur :

Van 01/03/2019 tot 30/09/2019

Contact :

Bourgogne Randonnée
4 place du commerce
71250 CLUNY
Email : info@bourgognerando.com
Site web : http://www.bourgognerando.com/
Tel : 03 85 20 54 88

Bieden Beschrijving :

Dag 1 : Avallon
Aankomst

Dag 2 : Avallon - Quarré les Tombes (49 km, hoogteverschil : +812m / -687 m)
Vanaf de eerste kilometers zul je genieten van de prachtige landschappen van de Morvan (meren, rivieren, bossen, weilanden) en de verschillende weggetjes en ondergronden die je met de mountainbike zal nemen.
Aangekomen in Quarré les Tombes, gelegen op één van de heuvels tussen de vallée de la Cure en Vallée du Trinquelin, krijg je het typische dorpsleven van de Morvan mee.

Dag 3 : Quarré les Tombes - Saulieu (46 km, hoogteverschil +644 m / -580 m)
Een hele mooie etappe langs de gorges de Trinquelin, de Abdij van Pierre qui Vire, het meer van Saint Agnan en een mooie route door het bos Domaniale de Breuil-Chenue en het Maison du Parc. Overnachting in Saulieu.

Dag 4 : Saulieu - Ouroux en Morvan (46 km)
Een leuke dag voor de boeg op de voormalige spoorlijn. Net voor het meer van Chamboux tref je een aaneenschakeling van houten loopbruggetjes. Klimmen en afdalen wisselen elkaar af tot je in Ouroux-en-Morvan aankomt.

Dag 5 : Ouroux en Morvan - Anost (38,5 km, hoogteverschil : +641 m / -448 m)
Vandaag zul je veel verschillende landschappen zien, via de bossen met afwisselend naald- en loofbomen, veeteelt en verschillende paadjes. Met een snelle én technische afdaling kom je aan in Anost.

Dag 6 : Anost - La Grande Verrière (51 km, hoogteverschil : +1042 m / -1214 m)
Dit is de grootste etappe in de GTM. Mooie klimmen en afdalingen waarbij je uiteindelijk de Haut Folin beklimt. Prachtige landschappen en beekjes worden afgewisseld met routes door het bos. Eenmaal bovenop de top word je beloond met een prachtig uitzicht.

Dag 7 : La Grande Verrière - Uchon (45 km, hoogteverschil : +699 m / -378 m)
De dag begint rustig, een paar hobbels in de weg maar eindigt met een mooie technische klim naar Uchon met een hoogteverschil van 300m

Dag 8 : Uchon - Autun (32 km, hoogteverschil : +531 m / -768 m)
Vanaf het begin van deze etappe volgen een aantal klims elkaar op en maak je een mooie route dwars door het bos van Planoise die uitkomt in Autun. Onderweg geniet je van het heuvelige landschap van de Morvan en de technische afdaling naar het Gallisch-Romeinse stadje Autun

Dag 9 : Autun.
Na het ontbijt zit de mooie tocht er helaas alweer op !

Prijs :

Vanaf € 635 per persoon De prijs is gebaseerd op een tweepersoonskamer in een gîte d'étape of in een hotel** op basis van halfpension

Inbegrepen in de prijs :

7 nachten op basis van halfpension, toeristenbelasting, bagagetransport tussen de etappes, gedetailleerde kaarten en routengidsen.

Niet inbegrepen :

Fietshuur, terugreis per trein van Autun naar Avallon op de laatste dag, eten en drinken, eventuele kosten voor bezienswaardigheden of activiteiten onderweg, verzekeringen. Optioneel: Extra overnachting in Autun of Avallon bij aankomst of vertrek : + 55 €

Transport :

Mountainbike

Praktische informatie :

Betaling :
American Express, Creditcard, Betaalkaarten, Bank- en postcheques, Reischeques, Vakantiecheques, Cash, Eurocard - Mastercard, Overschrijvingen, Visa
Talen :
Frans|Engels

Restez informés !

Ne perdez pas les pédales ! Recevez régulièrement les infos sur le vélo en Bourgogne