Retour à la page d'accueil
L’actualité vélo NIEUWS
U bent hier : Routebeschrijving / Le canal latéral à la Loire / Details van het traject

Details van het traject

Le Canal Latéral à la Loire

Deze route maakt deel uit van de EuroVélo 6 (Cosne-Cours-sur-Loire / Paray-le-Monial) en volgt een deel van de regionale route Tour de Bourgogne à Vélo® (Decize / Paray-le-Monial). www.EuroVelo6.org

U zult genieten van de landelijke en pittoreske landschappen.

De wijngaard van Pouilly-sur-Loire en de WWF site van Le Bec d'Allier zijn een uitgebreid bezoek waard, net als de historische kunststad Nevers en het stadje La Charité-sur-Loire met zijn abdijkerk die is geklasseerd als werelderfgoed van de Unesco.

 

de Voie Verte Nevers-Decize

Deze 30 km waren de ontbrekende schakel tussen La Loire op de fiets en La Bourgogne op de fiets, (de verbinding met de kastelen van de Loire).

Deze gloednieuwe Voie Verte die langs le canal à La Loire loopt over het jaagpad, zal zeer binnenkort geopend worden voor toeristen op de fiets. Op het zachte reliëf van de Nivernais liggen tal van authentieke dorpen met mooie Romaanse kerken en groene heuvels. De natuur is alomtegenwoordig.

Alle wielertoeristen kunnen gebruik maken van verharde fietspaden en toeristische wegbewijzering en diensten op dit traject. Het is voorzien de route voort te zetten in de richting van Cronat (Saône-et-Loire) om het Nivernaise-deel van deze routes te voltooien.

  •  

Restez informés !

Ne perdez pas les pédales ! Recevez régulièrement les infos sur le vélo en Bourgogne