Retour à la page d'accueil
L’actualité vélo NIEUWS
U bent hier : Naar Bourgondië

Naar Bourgondië

Met de auto

diverse snelwegen leiden naar Bourgondië :
A-5 : Paris - Sens - (Troyes) - Dijon (knooppuntA5/A31)
A-6 : Paris - Sens - Auxerre - Avallon - Saulieu - Pouilly-en-Auxois - Beaune - Chalon-sur-Saône - Tournus - Mâcon
A-38 : Pouilly-en-Auxois - Dijon
A-39 : Bourg-en-Bresse - Dole - Dijon
A-26 : Calais-Reims-Dijon en A-31 : Luxembourg - Dijon - Beaune
A-36 : Mulhouse - Besancon - Beaune
A-40 : Genève - Mâcon
A-77 : Paris - Cosne-sur-Loire - Nevers

Bij uw aankomst in Dijon, kunt u de stad en omgeving verkennen met het openbaar vervoer. Het netwerk van Grand Dijon "Divia biedt volop mogelijkheden. Meer informatie: www.divia.fr - Tél. +33 (0) 800 10 2004 gratis nummer vanaf een vaste lijn in Frankrijk.

  •  

Met de trein

de TGV rijdt in ruim anderhalf uur van Parijs naar Dijon. Andere TGV - stations met (bus)verbindingen naar de voornaamste toeristische plaatsen in Bourgondië zijn: Montbard, Beaune, Chalon-sur-Saône, Le Creusot/Montchanin/Montceau-les-Mines en Mâcon-Loché.
Dijon heeft TGV-verbindingen met Disneyland-Parijs, luchthaven Roissy en Lille (verbinding vanuit Londen via Eurostar en vanuit Amsterdam en Brussel via Thalys), met Zwitserland (Zürich, Bern, Lausanne en Genève) en Zuid-Frankrijk (Marseille/Montpellier-Dijon in 3 uur).
Naast het TGV-net zijn er (snel)treinverbindingen van en naar Bourgondië binnen Frankrijk en met de Europese landen. Binnen de regio en aangrenzende streken rijden de zgn. TER-treinen, lokale lijnen, die u comfortabel en milieuvriendelijk door heel Bourgondië vervoeren : www.ter-sncf.com/bourgogne

  •  

Met het vliegtuig

De luchthaven Dole-Jura
(tel. + 33 (0)3.84.72.18.53
ligt 50 km ten zuidoosten van Dijon.

De luchthavens van Parijs (Roissy Charles de Gaulle en Orly), Lyon (Saint-Exupéry), Genève en Basel Mulhouse liggen niet ver van Bourgondië en zijn met de snelweg of TGV te bereiken..

Restez informés !

Ne perdez pas les pédales ! Recevez régulièrement les infos sur le vélo en Bourgogne